År 2? Jag tror att detta hände under en påskhelg. Det var i alla fall någon av de större helgerna på året.

Det här utspelade sig på den tiden då jag fortfarande åkte hem till mamma då och då. Hon bodde då med sin man i ett hus på landet. Huset låg ute på ett fält ett par hundra meter från landsvägen samt en vid landsvägen liggande mack. Bredvid macken låg också ett bostadshus. Man kan säga att mammas hus låg ganska fritt. Macken syntes från mammas hus från köket på bottenvåningen och från badrummet en trappa upp.
Mammas hus låg ungefär 200 km från min dåvarande arbetsplats och 50 km från staden där jag växte upp.

I badrummet ovanpå hade mamma ett vanligt fönster i vanlig fönsterstorlek och med vanligt fönsterglas. Oftast var det inte fördraget eftersom det var en bit bort till landsvägen samt macken och huset som låg där. Man behövde liksom inte bry sig när man torkade sig efter duschen eller smorde in sig eller så.

Händelsen

Jag var på toaletten en trappa upp och råkade titta ut genom fönstret. Där, 10 meter från macken stod en blå Volvo. Den stod liksom fel, både för att tanka och för att svänga ut på landsvägen. Nosen var riktad nästan rakt mot mammas hus och jag kunde ana folk i bilen. Jag tyckte det såg konstigt ut. Den bara stod där liksom. Jag blev nyfiken så jag hämtade husets kikare.
I bilen satt tre personer. Vid förarplatsen satt en person som var väldigt lik gymråttan Orvar som jag kände igen som tränandes på samma gym som jag i början av 80-talet. (Gymmet låg i min uppväxtstad, 50 km från mammas hus.)
Två kvinnor satt i bilen. En var ytterst lik anställd Petra som dessutom var fackligt förtroendevald på mitt jobb (200 km bort). Den andra kvinnan var otroligt lik anställd Rosa som skötte den första anställningsintervjun med mig tidigt år 1 på företaget (200 km bort). Sen fick jag syn på en fjärde person i kikaren. Det var nåt som rörde sig konstigt en bit från bilen, inne i ett snår. Jag fick uppfattningen att personen skulle ta sig från snåret till bilen. Det var bara det att det såg så konstigt ut. Han tog några trippande steg och så försvann han. Neråt. Jag visste att marken där var platt med lite snårigt gräs sådär. Efter några sekunder dök han upp igen några meter åt sidan. Han tog ytterligare några trippande steg för att återigen försvinna ner. Han höll på så flera gånger under en lång stund och jag stod där som ett fån och stirrade i min kikare. Varje gång han försvann ner så var han borta några minuter. Vad var det med honom? Var han sjuk, hade han svårt att gå? Efter ett tag, jag tror bort åt en 20-30 min så satt han tillsammans med de andra tre i den blå volvon.
Personen med det konstiga sättet att förflytta sig på var oerhört lik chefen Bror på företaget (200 km bort).

Web
Analytics Made Easy - StatCounter